• miercuri, 9 mai 2018

Carmen Dan „Microfon”: „Daca prim-ministrul ar fi fost barbat, presedintele nu i-ar mai fi cerut demisia!”

Într-o postare pe facebook, ministrul de interne, Carmen Dan, sare în apărarea Vioricăi Dăncilă, ridicând în slăvi partidul şi pe Liviu Dragnea. Totodată, doamna ministru, poreclită de curând ” microfon” după incidentul când a descoperit un mijloc de ascultare montat într-o priză, a insinuat că Johannis nu i-ar fi cerut demisia primului-ministru…dacă era bărbat!?!

„……De când sunt senator și ministru, am constatat de multe ori că oameni care dețin funcții unde echilibrul și medierea fac parte din fișa postului sunt mai mult decât partinici cu tabăra opoziției, duplicitari în abordări și poziționări publice. Fie că participăm la proteste neautorizate, fie că “prezidăm” ședințe de guvern la care ne autoinvităm, certăm membrii guvernului ca pe elevii claselor gimnaziale sau pur și simplu lansăm atacuri bazate pe jumătăți de adevăruri arată că, din păcate, echilibrul și medierea lipsesc. Ghinion!

Momentul ianuarie 2018 aduce în cele din urmă premiera așteptată de electoratul PSD, care a votat în 2016 o listă de parlamentari unde femeile aveau să se regăsească în număr mare. Viorica Dăncilă, europarlamentar cu experiență, inginer, dar femeie… ajunge prim-ministrul României. Din nou ghinion însă, pentru că 2019 este an electoral, un an în care președintele Iohannis își dorește un al doilea mandat și atunci este nevoit să facă opoziție coaliției care deține majoritate în Parlament.

PSD este un partid puternic condus de Liviu Dragnea, un om care preferă să nu jignească, să nu mintă, dar care este determinat să pună în practică prin guvernul condus de Viorica Dăncilă un program de guvernare bine pus la punct. Viorica Dăncilă este o doamnă care a transmis de fiecare dată mesaje de echilibru din dorința de a exista măcar decență instituțională în ceea ce privește comunicarea dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni. Atât președintele Camerei Deputaților, cât și premierul țării, au ieșiri publice în care comunică lucuri importante și adevărate! Ghinion, domnule președinte Iohannis, noi insistăm să guvernăm cu bună credință și bun simț!

Președintele României face, în schimb, cu totul altceva. Considerând că are monopol pe politica externă, ceartă premierul că și-a “permis” să iasă din țară fără acordul său și îi cere demisia.

Ieri am asistat la alte atacuri la adresa guvernului, de această dată pe teme economice, președintele Iohannis prezentând informații trunchiate privind execuția bugetară pe primul trimestru din 2018, în comparație cu primul trimestru din 2017 și creându-și astfel ocazia să ceară demisia premierului pentru a doua oară în doar 10 zile.

Ce nu știe toată lumea este că aceste atacuri se află în coliziune frontală cu estimările FMI și ale Comisiei Europene, care consideră că România are o creștere robustă, stabilitate macroeconomică și nu e amenințată de nicio criză! Mai mult decât atât, cifrele complete arată clar o creștere a veniturilor bugetului general consolidat în primele 4 luni.

Ca senator în Parlamentul României, ca membru al Guvernului României, dar și ca femeie, mă întreb serios dacă președintele Iohannis ar fi fost atât de insistent în ceea ce privește demisia premierului, dacă acesta ar fi fost posesorul unui Cod Numeric Personal care să înceapă cu 1…

Ghinion, domnule președinte, dar doamna premier nu va demisiona!”

Postat in Ziar la Negru
Comentariu 1

Comenteaza