• marți, 13 martie 2018

Acolo unde se avântă vulturii… nu pute!

Sămânța unui dictator nu se poate dezvolta decât dintr-o emoție colectivă. Congresul PSD s-a lăsat cu irigații lacrimogene pe câmpul şi aşa arid al conştiinței de partid, însă în urma unei încălziri globale sufleteşti date de 4.000 de membri sămânța lui Daddy a încolțit.

Din această sămânță nu va răsări nici stejarul din Borzeşti şi nici Teiul lui Eminescu. Va răsări ambrozie. E plină țara, dar încă nu acaparase justiția pe de-a-ntregul. Ambrozia este dăunatoare, provoacă alergii, dar este verde, iar verdele ăsta crud inspiră prospețime, tinerețe, putere, chef de viață, astfel că prezența iubitei lui Dragnea la Congres justifică acea combinație de parfum la 100 de euro sticluța şi sandvişurile cu urmă de salam consumate afară de alți susținători.

PSD nu mai este un partid social-democrat şi nu trebuia să ne lumineze Ponta despre acest lucru. Social-democrația este aşa cum spunea Țuțea ” un moft”. Au încercat-o şi suedezii şi au dus țara de râpă, ba mai mult l-au asasinat pe primul ministru Olof Palme. O societate ce şi-a spălat greşeala printr-un asasinat şi care acum este printre exemplele de dezvoltare. Noi am omorât un comunist născut dintr-un ucenic de cizmar şi am continuat cu social-democrație. De fapt, la noi social-democrația nu a murit, ci s-a reinventat. Ea a trăit şi pe timpul lui Constantinescu şi al lui Băsescu, personaje aşa-zis de dreapta, dar al căror statut prezidențial a udat „ambrozia” întratât încât marii latifundiari doctrinari s-au transformat în baroni. Locali.

Unii vor comenta că, uite, în Franța socialiştii sunt vizionari, că în Germania social-democrații o ajută pe Merkel să guverneze. Să nu confundăm ambrozia cu cerealele. Nemții nu trăiesc cu ambrozie, iar social-democrația are alte considerente cetățeneşti. Un neamț n-ar putea suporta un PSD la el în țară. Un francez la fel. România acceptă social-democrația pe fundalul unei sărăcii ce are la bază tot social-democrația de congres. Nu-l poți compara pe Ceauşescu cu Dragnea. Daddy are miştoul golănesc cu accente populare, doar s-a îmbrăcat în haiduc, doar a evoluat şi demagogia. Ceausescu a fost înconjurat şi de oameni puternici, nu doar de hahalere, iar puterea şi-o menținea printr-un aparat apresiv, Securitatea. Dragnea nu vrea pe nimeni puternic pe lângă el deoarece puterea îți poate da idei de preamărire. El ştie prea bine. În privința aparatului opresiv de astăzi el poartă un singur nume: partid.

Cu ajutorul partidului s-au formatat conştiințe, s-au pus la bază minciuni, s-au mărit salarii dincolo de calculele evidente ale economiei, o economie care bubuie dar nu produce. Ce reține cetățeanul ignorant, preocupat de supraviețuire? Economia a crescut, Dragnea si partidul vrea să dea, însă ăştia cu mitingurile lor, se opun. Dezbină şi conduce nu mai este o deviză citită pe facebook, ci un mod de a supraviețui social-democrația. Acea social-democrație care a invadat rețelele de socializare cu realizări aidoma recoltelor record la hectar din planurile cincinale.

Numai în Bistrița-Năsăud, contabilizarea realizărilor din ultimii patru ani, fie că este vorba de drumuri, şcoli, grădinițe, renovări si altele te duc cu gândul că Bistrița-Năsăud ar fi un canton elvețian. Când colo, județul este cel mai slab dezvoltat din regiunea de Nord-Vest, salariul mediu este mic, multe şcoli au toaleta afară, abandonul şcolar este sub media națională. Nu există zi lăsată de la Dumnezeu să nu afli că în acest județ intră milioane de euro fie de la Guvern, fie fonduri UE. Unde mama lui Ştefan cel Mare şi Sfânt este bunăstarea? Doar în mintea unora. În aceleaşi minți, vine o altă bunăstare care va fi atât de mare încât o să se reverse până în 2040 când vom deveni a opta putere economică din UE. Până atunci, mii şi mii de bistrițeni au lăsat an de an bunăstarea de acasă pentru umilița de a munci afară. Părinții celor plecați nu-şi pun întrebări? O pensie mărită acoperă dragostea părintească?

Dragnea declară că românii vor reveni în țară. Că sub conducerea lui justiția adevărată va triumfa. Termenul de justiție este unul egoist dacă te gândeşti că dreptatea îți aparține exclusiv. Numai Dumnezeu este nevinovat. Apropo, ați auzit cuvântul Dumnezeu în discursul social-democrat al lui Dragnea? Nu. Pentru că el a pogorât pe pământ, şi-a lăsat mustață şi, iată, oferă iertarea păcatelor pentru cei care l-au contestat, dar acum i se închină. S-a dat şi agheazmă la Congres, la sticle de 500 ml, dar i s-a spus apă plată. Unii şi-au stins țigările în ea. Tabloul creştinesc românesc a fost întregit de ” sfintele” din primul rând: Gabriela, Carmen, Irina şi Vasilica iar cei 4.000 de mucenici au băut emoțional multe pahare cu venin. Acum pot să muşte în teritoriu.

Acest material nu este un delir jurnalistic. Este doar un mijloc de a afla cum poți trăi într-o țară dezvoltată, plină ochi cu bunăstare, fără ca măcar să-ți dai seama. De aceea, Dragnea trebuie apreciat. Ne face să gândim, să zburăm cu gândul. Pentru că acolo unde se înalță vulturii…..nu pute.

Postat in Ziar la Negru
Comentarii 0

Comenteaza