• luni, 15 mai 2017

Specificare pentru cei „civilizati si educati”

Cu ocazia Zilei Portului Popular… la Nasaud s-au stabilit recorduri mondiale. Cea mai mare adunare de oameni in costum popular si cea mai mare hora. Cui folosesc aceste recorduri? Nimeni nu stie exact, dar daca intrebi pe cineva o sa-ti spuna de faima judetului… bla, bla.

Pentru aceasta faima a judetului s-au inscris de-a lungul timpului Rebreanu, Cosbuc, statiunea Sangeorz Bai, comuna Sant cu studiul lui Dimitrie Gusti si multe, multe altele printre care si elevii eminenti premiati la olimpiadele internationale. Sa nu uitam de academicienii din Nasaud. Sa nu uitam de eroii martiri ai acrstor plaiuri! N-avem dreptul sa uitam! Acum sa vorbim si despre costumul popular. Costumul popular ramane costum popular. Stilizarea acestuia poate fi o afacere, dar nicidecum produsele nu vor putea face parte din traditie, ci din moda! Din trend.

Apreciez ca Dragnea s-a imbracat in costum popular, iar daca se pierdea printre participanti, fara sa faca tam-tam cu o zi inainte, poate era ok. Asa a fost ca o invitatie: „Veniti sa ma vedeti”.

Primarii care au folosit panglica tricolora, pentru a se diferentia clar de restul poporului, au folosit o tactica subliminala de a atrage atentia ca ei sunt aia mai cu moț. Si ei, daca se pierdeau in multime erau ok.

Deci avem pe de o parte, sustinerea Ministerului Culturii (PSD), sustinerea Ministerului Turismului ( PSD), sustinerea primarilor ( majoritate PSD si altii cu gandul sa treaca la acest partid), sustinerea Consiliului Judetean (conducere PSD) iar pe de alta parte miile de oameni care au venit sa se bucure de sarbatoare. Pana si celui de la Guinness Book tot reprezentantii PSD ii aratau ce si cum, ei erau raspunzatori de bunul mers al actiunii. Deci….a fost sau nu o actiune politica? Cei ” civilizati si educati” vor spune ca nu. Atunci inseamna ca PSD stie foarte bine sa manipuleze.

Cei „civilizati si educati” au spus ca nu au dorit sa interactioneze cu pesedistii. Nu cu orice pesedist, ci cu „vedetele”. Este normal sa saluti, sa dai noroc, ca doar oameni suntem. Ca orice ziarist, stiu ca instantaneele de acest fel…nu pot fi comentate malitios. Sa ai cei 7 ani de acasa este benefic pentru o societate care a aruncat la gunoi valorile morale, printre care si respectul. Sa stai la poza, ca la nunta, sa zambesti fals cand se striga „pasarica” sau „branza” in engleza (adica cheese), denota ipocrizie, mai ales daca acum ceva timp partidul tau urla din toti rarunchii ca….rezista. Deci…instantanee cu Dragnea n-am vazut decat cu anonimii poporului. Restul….poze aranjate…politic. Si chiar suntem „civilizati si educati”.

Tot respectul pentru oamenii de rand care au venit cu inima deschisa la manifestare. Pentru ei a fost o manifestare populara. Pentru politicieni….a fost una populista.

Postat in Amestecate
Comentarii 2

2 Comentarii

  1. emil marți, 16 mai 2017 la 10:37 - Raspunde

    În sfârșit cineva care , care virgula cu curaj ne arată si fața ”neagră” a aceste manifestații………Bravo si respect pentru curaj……….și toata repulsia mea pentru cei care au murdărit și folosit in scopui …..de partid , momentul.

  2. Una mai needucata 😊 marți, 16 mai 2017 la 14:08 - Raspunde

    Felicitari pentru articol !!!

Comenteaza