• joi, 22 iunie 2017

Scriu de bine despre țara mea!

Am primit o observație din partea unui membru PSD: „Ziar la Negru nu poate scrie şi ceva de bine despre țara asta? Totu-i negru?”. M-am conformat.

Trăiesc într-o țară fără probleme majore. Cetățenii se simt binecuvântați că s-au născut pe aceste meleaguri, că fac parte dintr-o istorie contemporană în care neajunsurile şi reproşurile au fost demult uitate. Exodul concetățenilor mei peste hotare nu are ca principală cauză socială sărăcia. Plecarea lor este parte integrantă dintr-o politică globală în care România se află la loc de cinste. Economia, în ciuda crizei occidentale, are o platformă şi un program concret de guvernare care o plasează printre cele mai smart economii ale lumii. Investițiile străine ne copleşesc, dovadă că Agențiile Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă mai au puțin şi îşi reduc la maximum activitatea, deoarece şomajul tinde către zero.

România este țara cu cei mai puțini asistați sociali din Uniunea Europeană, dezvoltarea majoră a economiei impunând acest lucru. Serviciile sociale au ajuns la un nivel structural ce nu poate fi contestat nici de marii analişti economici. Coşul zilnic are valoarea unui coş săptămânal din oricare țară membră a Uniunii Europene. Sistemul educațional din țara noastră l-a întrecut de mult pe cel din Finlanda. Dacă acestei țări i-au trebuit 30 de ani pentru a performa, la noi analfabetismul a fost eradicat iar rata tinerilor care acced în universități a atins 80 la sută. Este de menționat faptul că persoanele cu studii superioare au depăşit ponderea celor cu studii medii, astfel că în tot mai multe domenii de activitate, solicitanților li se cere să aibă la bază cursurile unei facultăți din România. Cele străine, gen Harvard, Oxford etc. sunt privite cu circumspecție. Era să uit, în țara mea nu există abandon şcolar.

Politica din România este una de uniune națională, partidele preferând ca doctrină, una sigură care să aducă bunăstare întregului popor. Nu există corupție generalizată, ci doar accidente banale, de genul „am primit drept cadou o plasă cu cârnați„, dar Parlamentul lucrează la un proiect de lege care să interzică şi astfel de practici neonorante. Am uitat să vă spun că parlamentarii lucrează benevol pentru popor, fiindu-le asigurat doar strictul necesar pentru a-şi desfăşura activitatea. Nici vorbă de pensii speciale sau alte avantaje. Sănătatea este unul din punctele esențiale ale societății româneşti iar grija față de cetățean are la bază cele mai noi tehnologii medicale. Există spitale regionale, municipale, orăşeneşti şi chiar comunale. Până mai ieri în maternități se foloseau sticle cu apă caldă pentru încălzirea nou-născuților. Astăzi, cele mai noi incubatoare în materie asigură dezvoltarea armoniosă a viitorului acestei țări. Şi acesta este doar un exemplu, multitudinea facilităților asigurate cetățenilor este atotcuprinzătoare.

Infrastructura, această premiză a dezvoltării economiei, este un motiv de mândrie pentru orice român, rețeaua de autostrăzi, rivalizând cu cea a Germaniei. Politicul lucrează la un program național intitulat „Asfalt pe fiecare uliță„. Sportul beneficiază de o susținere importantă din partea autorităților locale, principiul „men sana in corpore sano” fiind sfânt. Succesele sportului românesc peste hotare sunt covârşitoare. Orice performer din țară beneficiază la retragere de o pensie viageră consistentă. Ce să mai vorbim de turism? Milioane de turişti asaltează România. Turismul balnear, ecumenic, istoric etc. ne plasează în rândul țărilor în care acest domeniu asigură peste 10 la sută din PIB.

Deci, am scris de bine. DAR CINE NAIBA MĂ CREDE?

Postat in Amestecate
Comentarii 0

Comenteaza