• miercuri, 13 decembrie 2017

Radu Moldovan, chintesenta unei revolte personale cu efect colectiv

Preşedintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, nu se înscrie cu litere de aur în istoria contemporană. Asta pentru că nu a făurit vreun miracol al dezvoltării pe bază de social-democrație. Radu Moldovan este un produs post-decembrist al înaintării în grad pe criterii politice şi bugetare.

În ultimul timp, social-democrația îl încurcă atât de mult încât toate reflexele emoționale se concentrează asiduu pe persoană fizică. Critica, constructivă când are chef, a devenit o luptă acerbă a cărui miză este concepută pe baze personale. Mai pe şleau, Radu Moldovan nu suportă să-i fie atinsă imaginea, de un alb strălucitor, în opinia sa. Orice merge rău în județ este din vina altora. Orice merge bine este un merit personal sau al social-democrației. Ar fi frumos să spunem pentru susținătorii lui Radu Moldovan că este farul călăuzitor spre prosperitatea județului. Că este mintea luminată a unui tărâm de basm unde trăiesc 270.000 de cetățeni. Că este lanterna noastră în întunericul unei vieți civice anoste. Că este soarele, luna , stelele şi orice altă sursă de lumină convențională sau nu. Putem să-l lăudăm pentru că se duce la muncă şi postează pe facebook, că se duce la biserică şi postează pe facebook, că primeşte o decorație şi postează pe facebook, că se duce să semneze un contract şi postează pe facebook, că participă la şedințe şi postează pe facebook, că aprinde luminițe de sărbători şi postează pe facebook. Totul pentru o imagine de om a cărui singură grijă este calitatea vieții oamenilor. Cine îl critică este un proscris, un neinformat, un neavenit, un nenorocit, un factor destabilizator, un mincinos, un element nociv pentru societate, un virus netrebnic ce atacă sănătatea socială a unui județ ce nu cunoaşte vreo boală.

În concluzie, Radu Moldovan este pe nedrept criticat. Pentru faptul că la finele lui 2016 Bistrița Năsăud era în clasamentul județelor pe locul 40 la drumuri județene şi comunale asfaltate este de vină o ziaristă. Pentru faptul că prețul salubrității va ajunge la 180 lei pe an per cetățean sunt de vină cei din opoziție, pentru neimplementarea master-planului apă-canal este de vină birocrația, sfântul Aşteaptă şi încălzirea globală, iar lista poate continua. Radu Moldovan nu are nicio vină. El munceşte necontenit pentru implementarea programului de guvernare PSD, biblia unei prosperități aşteptate de români de 27 de ani. Ultima sa declarație, nervoasă, dar cine n-are nervi când munceşte şi îi sunt contestate meritele?, cuprinde o frază colosală prin valoarea sa şi contribuția sa la logica elementară: „Tarifele pentru salubritate s-au mărit pentru că s-au mărit salariile”!!! Logic, nu? Prin prisma acestui adevăr de necontestat, logic rata inflației a crescut, ouăle s-au scumpit, untul la fel, carburanții aşişderea, serviciile, ROBOR-ul etc. Mărirea salariilor a început cu parlamentarii, continuă cu administrația iar apoi vin celelalte categorii sociale. Totul în funcție de importanță. Este de înțeles de ce de la înălțimea unui salariu de 13.000 lei lunar, cât are şi domnia sa, vezi lucrurile altfel. Adică în lumina realizărilor tale. A fi bugetar este o mândrie, o fiță a momentului. Privații să se descurce, dacă au vrut să fie capitalişti. Preşedintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud are mulți fani. Membri de partid, susținători, oameni din mediul rural care îi mulțumesc că există. Da, pe facebook, lumea îi mulțumeşte că există. Şi că luptă cu elementele retrograde, fie ele din opoziție sau din presă. Radu Moldovan este curat. Cineva a spus că este curat ca lacrima. Altcineva că este cel mai bun cetățean pe care l-a avut județul. Nu putem contrazice o asemenea afirmație, dar ea pare logică atâta timp cât Coşbuc şi Rebreanu au plecat din județ ca nişte trădători. Radu a fost plecat, dar s-a întors. Pentru că iubeşte acest județ, oamenii săi şi țelul său în viață este prosperitatea semenilor. Nu se gândeşte nici la vila sa de câteva sute de mii de euro, nici la cabana de la Colibița, nici la firmele abonate la banii publici, nici la implementarea membrilor PSD în structurile bugetare. Radu Moldovan se gândeşte la alții. Să ne trăiți, domnule Radu Moldovan! Suntem mulți care vă criticăm, dar dumneavoastră n-aveți nicio vină. Noi suntem vinovați. Suntem orbi. Nu vedem lumina. Dar simțim ipocrizia elementului rural şi social-democrat din făptura aleasă a unui preşedinte de județ.

#faptenuvorbe #continuămmunca #păvaloarebugetară

P.S.: Un preşedinte fără greşeală este ca unul cu greşeală, doar că fără.

Postat in Amestecate
Comentarii 0

Comenteaza