• luni, 19 iunie 2017

Primarul Silaşi preferă ciolanul….

S-a terminat congresul PNL…a fost ales şi Orban, a fost ales şi cel mai tânăr secretar general PNL, Robert Sighiartău, dar curățenia din partid este departe de a se fi încheiat. Desigur, a pune mâna pe mătură şi să uiți făraşul, înseamnă să îngropi ca pisica unele „metehne”. Nici să ascunzi gunoiul sub preş ca să vadă soacra că eşti gospodină…nu este o soluție viabilă. Aspiratorul a fost inventat tocmai ca să-ți asigure un confort igienic, dar şi mental.

În plus, eleganța cu care duci sacul aspiratorului la tomberon, nu poate fi comparată cu a duce găleata cu lături la porci. Totuşi, după acest congres al liberalilor, se va face coadă la groapa de gunoi a istoriei. Orban a avertizat că ştie cine face blaturi cu PSD, sugerând că a sta în păpuşoi în poziția şezut nu este vreo victorie a democrației şi a tranziției, ci cel mult a tranzitului intestinal. Deci….înainte de măsuri liberale pentru comuna noastră cu numele generic România, ar trebui curățată curtea fiecărui partid. La PSD, preşul a fost dat la o parte şi s-au găsit şobolani, lepre şi destule organisme parazitare. Asemenea faună există şi în PNL. Mai peste tot. Totuşi, la Bistrița parcă s-a întrecut măsura. Tomberoanele sunt pline, iar groapa de gunoi de la Târpiu nu mai face față. Selecția pet-uri, sticlă, gunoi menajer este o problemă profundă nu numai a societății, ci a întregului sistem politic. Pet-urile, de exemplu, rezistă sute de ani, rivalizând cu speranța de viață a crocodililor din jurasic.

Revenind la Bistrița Năsăud, la organizația PNL ce vrea să înceapă curățenia de primăvară înainte ca pepenii de la Dăbuleni să inunde piața, trebuie spus că s-ar putea ca acțiunea să fie comasată cu recoltarea porumbului. Există un preşedinte de organizație care a activat şi activează mut față de PSD, chiar şi în plin scandal fratricid, când poate o urmă de dojană, un mişto de cartier era binevenit. Şi aşa ajungem la secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silaşi.

În primul rând este primar. În comuna Chiochiş. Nu-i problemă, din rândul primarilor liberi ai acestei țări s-au ridicat destule spirite politice. Nu vă grăbiți să trageți concluzii, la domnia sa nu este cazul să-i supralicităm meritele. Nu o să vorbim nici de meritele sale ca primar, vezi Doamne un milion de lei cheltuiți aiurea din banii publici ai localității pentru combustibil şi telefoane mobile. Ar fi jenant să vorbim şi de capacitatea sa de a fi consecvent, comuna Chiochiş s-a înscris în A.D.I. Apă-Canal, apoi a renunțat cu tam-tam, pentru ca după câteva luni să-şi reanalizeze sentimentele şi să revinä la prima dragoste A.D.I. Apă-Canal. Nu are rost să vorbim despre toate acestea, pentru că ni se reproşează că amestecăm politica cu administrația. Este greu să explici tutelor că administrația este tot politică, aşa cum politica este un fel de administrație. Doctrinară. Deci, Vasile Silaşi a candidat la postul de preşedinte al PNL Bistrița Năsăud. A dat chix. Ne şi închipuim cum ar fi arătat organizația din BN condudă la congres de dânsul. Filmele cu Stan şi Bran au fost şi sunt capodopere. Ca atare, după ce a dat cu bățul pri gard ca şi candidat, a ales să-l sprijine pe…Ioan Turc. Turc a ales apoi să-l sprijine pe Silaşi, numindu-l secretar general al organizației județene. Turc nu i-a luat măsura calotei cerebrale, astfel că pălăria este prea mare. Atât de mare, încât nu mai este nevoie de iluzionist ca să poată fi ascuns. Din funcția de secretar general PNL BN, Vasile Silaşi s-a făcut remarcat.

Într-o poză. Când a fost numit. Apoi….apoi…apoi. Cică urmează să ofere dovada valorii politico-organizatorică curând. Cum timiditatea este deseori o calitate, ne-am gândit că absența sa mediatică poate fi reparată dacă analizăm profilul său de facebook. Printre fotografii fără conotații, mai mult de natură privată, am dat peste câteva imagini reprezentative cu un…ciolan. Deci, omului îi place ciolanul. Mult. Exact ca la emisiunea „Am întrebat 100 de români”, am chestionat câțiva cetățeni ai municipiului vizavi de notorietatea domnului Vasile Silaşi, precum şi a ciolanului. Toți au recunoscut ciolanul şi beneficiile sale pentru alimentație. Vizavi de a doua întrebare 9 din 10 intervievați ne-au răspuns cu o întrebare: Cine este Vasile Silaşi? Referitor dacă îi place ciolanul a fost evident că este un fan al sistemului osos al porcinelor. Numai că după prestația sa la masa politicii….cineva trebuie să strângă resturile.

P.S.: Ambele fotografii sunt veritabile. Cea cu ciolanul aparține exclusiv lui Vasile Silaşi.

Postat in Fara gluma
Comentarii 0

Comenteaza