• luni, 16 octombrie 2017

Deputatul Passe Partout

Dacă vă uitați la Fort Boyard există acolo un personaj simpatic, Passe Partout. Nu vorbeşte deloc, transportă mesajele vrăjitorului şi conduce concurenții prin meandrele unor aventuri. 

Passe Partout pe care-l ştim noi în Bistrița-Năsăud merge cu precădere la Sângeorz Băi. N-are timp de alte aventuri prin județ. I s-a pus pata pe cei din Sângeorz pe care i-a redescoperit subit în 2016, atunci când i-a venit ordin de la jupânul județului să devină primar. Între 2012 şi 2016, Passe Partout a cunoscut Sângeorzul prin corespondență iar sentimentele către locuitorii săi le-a transmis în eter. Passe Partout de Bistrița nu comentează în fața şefilor, dar ştie să cuprindă măicuțe în brațe, să pară umil în fața bătrânilor şi curajos când e vorba de şmecherii politice. Passe Partout de Bistrița Năsăud primeşte 39.000 lei pe lună ca să tacă la Bucureşti. Nu, nu este angajat la privat. El ia bani de la stat. El consumă din banii bătrânilor pe care-i ia în brațe, de la doamnele care muncesc în gospodărie şi, mai nou, a luat de la gura copiilor. Cum? Nu a fost de acord să le fie mărită alocația cu 200 lei!

Cei 39.000 lei reprezintă contribuția sa intelectuală la propăşirea țării! Avãnd aceşti bani el îşi poate permite să nu observe că s-a scumpit benzina, că a crescut prețul la gaze, la curent. Passe Partout de Bistrița Năsăud are boală pe sângeorzeni. Vrea să le facă bine cu forța. Le caută nod în papură. Incită. Caută indicii pentru gâlceavă, pentru ură, deşi misiunea sa civică ar trebui să fie prosperitatea țării, nu aventuri cu țara. Passe Partout nu produce. El este un produs prin care un partid politic arată că poți trăi bine din bârfe, şmenuri, şuşanele şi divizarea unei comunități.
Ultima poznă a lui Passe Partout este o postare ironică la adresa unei punți ce se va realiza în Sângeorz în curând. Passe Partout vorbeşte de „punți de netrecut”, amețeşte bătrânii cu o intelectualitate precară şi aşteaptă recunoştința acestora.

Cu 39.000 lei pe lună s-ar putea face multe în Sângeorz dacă Passe Partout şi-ar dona salariul de bugetar. Din 39.000 lei pe lună s-ar asigura alocații pentru mulți dintre copiii sângeorzenilor. Cu 39.000 lei pe lună ar putea plăti amenzile celor care fac mizerie în oraş. Passe Partout nu este darnic. Passe Partout promite. Conform programului de guvernare. Am uitat să vă spunem că pe Passe Partout de Bistrița Năsăud îl cheamă Daniel Suciu. Este deputat PSD. Şi luați-vă gândul că va dona pentru sângeorzeni. Ştie să manipuleze şi să fie pozat de membri de partid când pupă bătrâne….sau când dă buzna în curțile oamenilor. 39.000 lei pe lună pentru aşa ceva? Doamneee, cum îşi găsesc ăştia fraierii….

P.S. Circulă o glumă prin județ, deloc onorantă pentru sângeorzeni. Cică Daniel Suciu preferă Sângeorzul pentru că pe alții n-a reuşit să-i fraierească. Chiar….de ce nu se duce frate în alte localități?

Postat in Ziar la Negru
Comentariu 1

Un comentariu

  1. Alexandru Daraban luni, 16 octombrie 2017 la 14:40 - Raspunde

    Constantin NECULA
    SCLEROKARDIA
    Oricât de greu ne-ar fi să recunoaștem, avem de a face cu o boală grea. Mortală pentru creativitatea noastră, o boală care înainte de a ne ucide ne paralizează omenia. Vedem, nu de ieri ori azi, cum oamenii ce ar trebui să ne fie garanții vieții cuminți și echilibrate social, aleși pentru aceasta, par că nu le mai arde inima de nimic altceva decât de îndoctrinata lor dreptate personală. Traumatismele inimilor împietrite sunt ridurile dezamăgirii care ne brăzdează chipurile care așteptau cu totul altceva de la oamenii ce-și asumă responsabilități regionale ori de stat. Indiferent de ideologia față de care se raportează, împătimiții de putere își împietresc inima și merg prin lumea ireală a vieții politice călcând peste aripile de heruvimi fracturate de cinisme ieftine, plătite, uneori, cu sânge. Sclerokardia nu poate fi vindecată fără efort personal, fără încercarea de a nu te înrobi interesului personal, meschin și orgolios. Omul aprins de împietrirea inimii are nevoie de o inimă nouă. În care Dumnezeu Însuși să toarne un Duh nou, pentru a le reda inima de carne (Ezechiel 36.26). Transplant din inima lui Dumnezeu, așezare în locul coloanei de piatră ce ni-i inima, a focului de Sus, stâlp ce poartă poporul dezorientat prin mijlocul pustiului și al morții. Pentru aceasta e de preț cunoașterea de sine, lupta cu propriile limite. Dincolo de ele, văzând zdroaba, Hristos. Vindecătorul.

Comenteaza