• joi, 11 ianuarie 2018

Daniel Suciu, un deputat care se vrea primar! Interzis membrilor PSD!

Acest material este un supliment democratic. Citiți cu atenție Constituția!

N-avem obsesii cu Daniel Suciu. El este un exemplu concludent al risipirii banului public pentru vorbe şi al apărării unui interes personal ce poți să-l transformi filosofic, precum Marx, Engels şi Lenin, în interes colectiv. Au mai fost Stalin, Brejnev, Honecker, Ceauşescu şi Tito. Dar cine-şi încarcă memoria la 39.000 lei pe lună cât încasează Suciu?

Degringolada din PSD, ineficiența unui program de guvernare, contestat în stradă şi în presă, şi cu efecte negative în viața românilor, ar pune pe gânduri orice parlamentar social-democrat, orice preşedinte de Consiliu Județean şi orice bugetar numit pe linie de partid. Este timpul reorientării. Al căutării unei siguranțe petsonale şi mai apoi politice.

Este cazul deputatului Daniel Suciu, primul în clasamentul intervențiilor scurte în Parlament, o intervenție a sa fiind cronometrată conform site-ului Camerei Deputaților ca având….trei secunde!!! Daniel Suciu face parte dintre parlamentarii care au votat împotriva măririi alocației pentru copii, alături de Doina Pană. Ambii PSD.

Daniel Suciu are un trecut jurnalistic bazat exclusiv pe realizările şi doctrina social-democrată, ceea ce l-a ajutat să avanseze ca intimitate lângă Radu Moldovan. Un fel de ” My fair lady” variantă masculină a stat la baza unei cumetrii politice axate exclusiv pe stabilirea agendei preşedintelui CJ Bistrița-Năsăud. O secretară de şcoală generală din Videle-Teleorman, păstrând proporțiile de alcov. Daniel Suciu a fost răsplătit pentru munca, destul de casnică, din PSD, cu un loc eligibil de deputat USL în 2012. Analizele politice ulterioare au stabilit că meritele lui Daniel Suciu, axat pe o campanie electorală la şes în județul Bistrița-Năsăud, s-au înscris pe linia unei nemulțumiri populare, în care în loc de Băsescu şi ai lui cetățenii ar fi votat pe Pic şi Poc, Heckle şi Jeckle, Miaunel şi Bălănel. Daniel Suciu nu este personaj de desen animat, dar creațiile sale lingvistice au atins un apogeu al ipocriziei prin lansarea unor idei regeneratoare, gen Viagra agriculturii socialiste, care ar fi trebuit să trezească interesul general pentru zona de câmpie a județului. Culmea, timp de patru ani, zona de câmpie a fost flască la capitolul investiții şi dezvoltare durabilă, activitatea tânărului deputat limitându-se la păstrarea unei vigori politice personale.

Dincolo de aceste vagi conotații cu tentă subcersiv-seducătoare, precum Cleopatra ce l-a iubit pe Cezar şi apoi total pe Marc Antoniu, deputatul Suciu a iubit sincer PSD. Atât de mult încât trădându-şi instinctele jurnalistice latente a acceptat un sacrificiu de a candida la primăria Sângeorz-Băi, aducătoare de voturi pentru idolul Radu Moldovan, aflat în ecuația alegerilor locale. Suciu a pierdut, dar a adus voturi partidului, ceea ce a determinat o majoritate în Consiliul Județean, majoritate ce l-a ales pe Radu Moldovan preşedinte CJ şi nu pe Elvis Presley. Dezvoltarea pe baze industriale, inclusiv a construcției de autoturisme, l-a făcut pe deputatul Suciu să sară în fața unei idei colosale, ce a rivalizat cu Papa-mobilul Sfântului Scaun. Da, da, Daniel Suciu a avut Suciu-mobil, adică un cabinet parlamentar mobil. Fără geamuri antiglonț, pentru că în zonă lumea nu te omoară ci te suduieşte cu producții masive a glandelor salivare.

Suciu- mobilul a fost abandonat, precum a abandonat CFR linia de cale ferată Ilva Mică-Rodna Veche. Adică a pierdut bani. Mulți. Publici. Deputatul Daniel Suciu este membrul fidel al unei armate de mâini ce se ridică aprobator în Parlament la orice propunere a PSD. Adică a lui Dragnea. Nu este uşor să te supui oprobiului public dând dreptate şefului care a primit doi ani cu suspendare, că doar de aceea ai fost trimis acolo. Nici jurământul cu mâna pe Biblie nu mai este ce-a fost. Poți folosi Sfânta Scriptură ca scut împotriva acuzațiilor că ai tăiat porcul, când, de fapt tu susții că i-ai curmat suferința.

Cum era de aşteptat, conform principiului ce nu te omoară te întăreşte, Daniel Suciu este conştient că un nou mandat de deputat este posibil ca şi cum ai construi o hidrocentrală în deşert. Sau un spital regional în Antarctica. Conform programului de guvernare. Daniel Suciu are doar şansa reorientării. Funcția de primar în oraşulîn care a pierdut alegerile locale i-ar veni mănuşă. Ca atare, după o pauză şi un concediu binemeritat la 39.000 de lei pe lună, s-a înființatpublic, alături de Radu Moldovan, la un meci de handbal, pierdut pe bază de piază rea şi cunoaştere a fenomenului sportiv în care fluierul cheamă ovinele şi nu sancționează faultul, afişându-se apoi la Sângeorz TV , unicul organ de presă de pe mapamond unde se poate expune fără jenă, renunțând la haine. Hainele ipocriziei, desigur.

Postat in Ziar la Negru
Comentarii 4

4 Comentarii

 1. Nicu Algeorge joi, 11 ianuarie 2018 la 22:10 - Raspunde

  O, ba da. Deja este o obsesie. Cine se scuza se acuza. Atentia fata de acest personaj va tradeaza aversiune personala, nu jurnalistica. Cadeti in pacatul atentiei focusate pe un singur personaj, pentru solda platita din banii patronului primar. Pai, nu?

 2. Viorel joi, 11 ianuarie 2018 la 22:20 - Raspunde

  Domnule, va scutesc de oprobiul meu personal. Sunt destul de educat încat sa va inteleg limita social-democratiei pe baza unei culturi civice. Atat intelegeti, atat puteti. Stima.

 3. Stefan b vineri, 12 ianuarie 2018 la 10:10 - Raspunde

  Si ce daca e obsesie? Acesti manipulatori trebuie sa fie mediatizati pana aude chiar ultimul om din Romania. De ce credeti ca una dintre schimbari aduse legilor justitiei este ca organele de control sa nu mai aibe voie sa spuna despre anchetele in curs si prejudiciul care il fac acesti scursuri politice? Trebuie sa fi ipocrit sa nu vezi cum psdragnea da ordine si legi in favoarea lor.

 4. Alexandru Daraban vineri, 12 ianuarie 2018 la 20:44 - Raspunde

  Sugestivă poza! Pionierul disciplinat stă gata să primească cravata și epoleții de comandant de grupă. Iar tovarășa de alături cred că-i cânta „Am cravata mea/Sunt pionier…” pentru a asigura solemnitatea momentului.

Comenteaza