• vineri, 26 mai 2017

„Conştiința trece prin stomac” apartine social-democratiei. Țuțea spune că „Românul absolut este românul de dreapta”. Asta este diferența

Ludovic Orban nu s-a schimbat prea mult. A fost ministru, deputat, vicepresedinte de partid… acum este membru.
– In campanie?
– Da.
-Aveti nevoie de campanie? Unii va spun deja „domnule presedinte”….
– Da. Iar eu le spun ca sunt Ludovic Orban. Un membru PNL ce le prezinta o motiune la o candidatura interna intr-un partid.
– Deci niciun pix, nicio galeata, doar un program…
– Trec peste ironia dumneavoastra, intemeiata daca avem in vedere ce s-a intamplat in Romania la alegeri, si spun raspicat ca romanii nu sunt prosti. Au fost mintiti, s-au hranit cu promisiuni desarte si le-a ajuns.
– Totusi, iata ca PSD a marit pensii, salarii …uite legea salarizarii unitare….cica sunt bani pentru toate…
-Serios? Asemenea solutii pentru omul de rand se iau cand tara are o crestere economica reala…
-5,7 la suta…mai mare ca Germania…
-Bazata pe consum, nu pe productie. Lipsa investitiilor, un export deficitar vor duce, la un moment dat spre o incapacitate de plata. Decontul va fi groaznic. Instututiile financiare ne-au avertizat ca odata cu promulgarea legii salarizarii unitare….ar trebui reanalizate resursele financiare…deoarece calculele sunt prea optimiste. Si, ceea ce spuneam, romanul nu este prost. PSD a dat, iar grevele se tin lant. Nu este ciudat?
– Spuneti ca doar o politica liberala poate salva tara?
– Exact. Si in timp. Cerinta romanului, satul de promisiunile de azi pe maine care n-au avut rezultatul scontat, a devenit foarte rationala. Este vorba de o intelepciune dobandita in timp, dupa multe deziluzii…
– USL?
– Da. Si USL. Am fost singurul care m-am opus. Am spus atunci ca amestecarea stangii cu dreapta nu este benefica pentru democratie. Se uitau toti chioras la mine. Le argumentam ca PNL poate castiga alegerile singur, ca pierdem electorat….degeaba.
– Crin Antonescu poarta vina?
– In mare parte… dar fara voturile din teritoriu nu se indeplinea nenorocirea.
– Antonescu nu va iubeste nici acum…il sustine pe Busoi…
-Am spus-o zilele trecute si o repet. Domnul Antonescu sta mai mult pe la Bruxelles si poate de aceea nu mai este la curent cu ceea ce se intampla in miscarea liberala. La talpa ei. Una este sa ai o viziune de la Bruxelles si alta dintr-o comuna din Bistrita-Nasaud.
– Apropo de Bruxelles, sugerati ca Antonescu si Busoi au o intelegere ” europarlamentara”?
– Intrebati-i pe dansii…
– Se zvoneste ca in cazul in care Busoi castiga, sotia lui Crin Antonescu, doamna Valean, va fi prima pe lista la europarlamentare…dar daca veti castiga dumneavoastra va fi la fel?
– Nu stiu cum va fi. Eu promovez competenta in partid. Vreau liberali adevarati. Cu voce. Cu critici impotriva PSD bazate pe analize si proiecte. Cu temperament liberal. Nu voi accepta liberali ingenuncheati de sistem. Daca un liberal competent este angajat intr-o institutie publica si are si functie in partid, el nu are voie sa taca daca adversarii politici sunt la putere si gresesc. Ar insemna ca gireaza o politica stramba pentru tara dintr-un interes personal care nu are nicio legatura cu apartenenta la liberalism.
– Pai… isi pierde omul painea….
– Atunci nu vrei functii in partid daca taci. Ce sa inteleaga liberalul de la tara, omul ala a carui istorie familiala se confunda cu partidul? Bunicii unora au murit pentru un crez, au stat prin puscarii…. ce le spui cand stai fata in fata cu ei?
– „Constiinta trece prin stomac”?
– Asta este de sorginte comunista. Social-democrata. A avea constiinta denota educatie. In primul rand cei sapte ani de-acasa. Nu burta denota valoarea unui roman, ci ceea ce creaza un roman, credinta lui, binele comun nu doar personal si increderea totala ca liberalismul este unica varianta a prosperitatii. Una credibila si posibila. Liberalismul nu inseamna ca mananci azi si maine mai vedem. Si nu stai singur la masa chiar daca ai doar o felie de paine…
– Dumneavoastra impartiti felia de paine?
-Totdeauna. Asa am fost educat. Vedeti… periplul meu prin tara nu are numai o insemnatate electorala. Vreau sa ii vad si sa vorbesc cu liberalii simpli, oameni normali, cu credinta in Dumnezeu…oameni care in ciuda problemelor nu si-au declinat apartenenta la PNL. Spre deosebire de unii parlamentari care au facut-o, inselandu-le asteptarile. Acesti liberali simpli nu fac politica doar pentru ei, ci pentru copiii lor plecati pe-afara, pentru nepotii lor, ce vor trai si dupa ei. Stiu, pare usor patetic, dar stiti ce inseamna un liberal adevarat? Ceea ce a spus Țuțea: „Romanul absolut este romanul de dreapta” iar constiinta lui nu trece prin stomac.
– Se spune ca va luptati la presedintie cu o „cooperativă”, exact ca la fotbal…. este adevarata aceasta cooperativa?
– Bineinteles. Nu vedeti ca mai avem putin si suntem pe loc retrogradabil?
– Ati declarat ca aveti ca sustinere 27 de filiale judetene. Aici, la Bistrita, unde vorbim, presedintele si-a anuntat sustinerea pentru Busoi…iar altii pentru dumneavoastra…
-Sunt mult mai multi cei care ma sustin pe mine. Mult mai multi. Si toti… liberali unul si unul.
– Castigati?
– Bineinteles. Stiti de ce? Pentru ca Ludovic Orban nu este reprezentantul doar al elitelor din PNL. Sunt al tuturor membrilor. Eu n-o sa stau in birou la Bucuresti…desenand harti si analizand sondaje. Voi merge prin tara. In teritoriu te desavarsesti ca liberal, nu pe scaunul prezidential. PNL nu renaste doar prin Ludovic Orban, ci prin noi insine.
-O ultima intrebare… ati promis ceva, cuiva,daca veti fi ales presedinte…
– Da. Mie. Mi-am promis sa fiu intai de toate membru PNL.
Postat in Fara gluma
Comentarii 0

Comenteaza