• vineri, 11 mai 2018

Bistrita-Nasaud a dat tarii un parlamentar care munceste pentru oameni!

Daniel Suciu, parlamentarul care croşetează cu berea la picior, în timp ce îl dor genunchii de la praful de pe drum stârnit de câinii care se tund în trend! Aaa….şi a sădit flori. Precum minerii în Piața Universității.

Deputatul Daniel Suciu nu iartă vreo ocazie pentru a arăta pe facebook ce relații apropiate are cu cetățenii din oraşul Sângeorz Băi.

Ultima sa postare demonstrează, dacă mai era cazul, că parlamentarii sunt oameni cu bune şi rele şi încasează aproape 40.000 lei pe lună pentru a povesti pe îndelete cum Făt-Frumos s-a luptat cu zmeul pentru că ăla dorea să dea briciul la maimuță. Glumim deoarece nu ştim cu exactitate unde să încadrăm postarea domnului deputat. La iUmor sau la cursuri intense de populism?

Ia uite ce scrie domnul deputat, fost jurnalist:
” Tristeți și bucurii..toate laolaltă. Ți le spun oamenii…și le resimți dacă nu ești de piatră. Azi am sădit flori cu o viitoare mireasă, m-au durut genunchii cu bunica pe șezlong, am înghițit praf pe drum, am croșetat o vestă și am aflat unde se tund câinii în trend. Rămân tristeți și bucurii încheiate pe ploaie. PS-ca de obicei, imaginile nu se exclud, se completează…”

Romantismul amar desprins din rândurile de mai sus ne duce cu gândul la pseudo-intelectuali care n-au avut jucării. Când te dor genunchii cu bunica pe şezlong, care este leagăn nicidecum şezlong, dintrr-o empatie pe care alții n-o etalează din bun simț, este cazul să faci un control amănunțit la baza social-democrației. Acolo, la rădăcinile doctrinei afli că pe ploaie cresc porcii şi la toamnă se face pateu. Domnul deputat Suciu a făcut o shaormă cu de toate, punând laolaltă plante, animale şi oameni, neuitând pământul din care ne tragem, sub formă de praf ca să poată fi tras lesne pe nări.

Polivalența unui ales al poporului este echivalentă cu structura cerebrală la miriapode. Îți trebuie multe picioare şi multe mâini să îndeplinesti ce ai promis în programul de guvernare. Alegerea oraşului Sângeorz Băi ca subiect pentru o campanie populistă denotă regrete eterne pentru înfrângerea de la alegerile locale. Daniel Suciu este deputat în Parlamentul țării, dar printr-o eroare de pilotaj geografic dânsul crede că Sângeorz Băi este şi județ şi țară. Ca atare, rata concentrației sale parlamentare a crescut vertiginos din momentul în care s-a decis să efectueze inspecții în teritoriu.

Bun, înțelegem preocuparea lui Daniel Suciu pentru muncă, viață şi prestanță, dar este de neconceput ca un parlamentar să stea cu berea la picior aşa cum stă cămila lângă oază. Cineva ar putea spune că respectivul recipient este acolo din întâmplare, dar Suciu este membru în Comisia de Mediu a Camerei Deputaților şi ar fi făcut curat cu mânuțele lui.
Aceleaşi mânuțe pe care le-a folosit când a votat împotriva măririi alocației de stat pentru copii, motivând că partidul are altceva pregătit în acest sens.

O bere, poate?

Postat in Ziar la Negru
Comentarii 2

2 Comentarii

  1. Alexandru Daraban vineri, 11 mai 2018 la 13:54 - Raspunde

    Face parte din Comisia de mediu care igienizează banii românilor, adunându-i în buzunăroaiele lor. Face parte din categoria celor care nu și-au ecologizat „obrazul gros ce cu cheltuială mare se ține” (citatul aparține tovarășului șef de grup pe când era ziarist)

  2. Viorel vineri, 11 mai 2018 la 15:55 - Raspunde

    Aveți dreptate, domnule Daraban.

Comenteaza